Laatste informatie 2019

De laatste nieuwtjes betreffende Kinderstad Sassenheim 2019.

Kinderstad gaat over een week op maandag 19 augustus om 10 uur weer van start: Lekker 4 dagen bouwen en spelen . We hebben een heleboel aanmeldingen dit jaar maar er kunnen nog kinderen bij. Dus als u nog wat handige aspirant bouwers kent; er zijn nog week (€ 30,00) en dag (€10,00) kaarten verkrijgbaar bij de ingang. De voor aanmeldingen via de website sluiten van vrijdag op zaterdag nacht.

Voorheen werd expliciet op het inschrijfformulier vermeld dat alleen basisschoolleerlingen uit Sassenheim welkom waren. In verband met het sociale karakter is dat ook de basis. Als u echter neefjes ,nichtjes, vriendjes of vriendinnetjes elders woonachtig wilt uitnodigen kan dat ook.

Ook aan diegene die ‘even komen kijken’ of ‘even mijn zusje helpen’ gaarne een dagkaart aanschaffen. ‘Samen spelen is Samen delen’( van de kosten ). Iedereen die 16 jaar of jonger is moet in het bezit zijn van een deelnemerskaart.

Programma

Maandag
Begin 10 uur: opening inschrijven hout verzamelen en starten met bouwen
Einde 17 uur

Dinsdag
Begin 10 uur: verder bouwen aan je creatie. 17.30u: Pizza 19.00u: DISCO By DJ Jelle 20.30u: Broodje Bakken.
Einde 21 uur

Woensdag
Begin 10 uur: Winkeltje spelen/rommelmarkt, Waterglijbaan en springkussens, sport en spel, speurtocht
Einde 17 uur

Donderdag
Begin 10 uur: Bingo en daarna afbreken en  opruimen met z’n allen
Einde 15 uur

Afspraken ten behoeve van de veiligheid:

 1. Geef gehoor aan de aanwijzingen van de Kinderstad Vrijwilligers. Deze mensen zijn (meer dan) een week voor jullie in de weer en hebben de ervaring om alles ordentelijk te laten verlopen.
 2. Draag voor je eigen veiligheid geen slippers of sandalen. Op het terrein liggen spijkers, splinters en zware planken. Draag stevige schoenen. Kijk op www.veiligevoeten.nl voor speciale ondoordringbare inlegzolen.
 3. Op woensdag is er een springkussen met waterglijbaan. Neem zwemkleding en Handdoek mee MAAR DRAAG SCHOEISEL NAAR EN VAN DE GLIJBAAN DUS NIET OP BLOTE VOETEN ER NAAR TOE
 4. De EHBO is te vinden in het ijsclubgebouw.
 5. Laat de kinderen zoveel mogelijk zelf bouwen met hamer en spijkers. NIET SCHROEVEN
 6. Het maken van slagvoorwerpen zoals zwaarden en knuppels is niet toegestaan.
 7. Bouw niet onverantwoord hoog.
 8. Het gebruik van ( water) verf/ graffiti is niet toegestaan ivm afvoerkosten hout.
 9. Gebruik geen pallets als ondergrond. Dit is gevaarlijk en zonde van het hout. Gebruik een kleed.
 10. Neem ’s avonds alle waardevolle spullen mee naar huis.
 11. Het gebruik van zelf meegenomen alcoholische drank tijdens de pizza avond kunnen wij niet verbieden maar wij zien er op toe dat dit verantwoord genuttigd wordt; Het is tenslotte Kinderstad
 12. De Stichting Kinderstad Sassenheim is niet aansprakelijk voor letselschade en schade aan kleding, fietsen e.d. Ouders blijven ten allen tijde verantwoordelijk voor de kinderen. Bij hevige regenval of onweer zullen wij het terrein moeten verlaten of moeten schuilen in het clubgebouw.

Overige info:

 1. De Kinderstad vrijwilligers en de EHBO zijn te vinden in en de verkoop vindt plaats vanuit het Ijsclubgebouw.
 2. De pannenkoekenbakkers kunnen de beslagmix maandag ophalen bij de commissie in het clubgebouw.
 3. Op dinsdag zijn bij het winkeltje bonnen voor pizzapunten te koop; € 1,20 voor een kwart pizza in de smaken:  Margaritha, pepperoni, funghi, hawaii en Salami. De pizzapunten worden tussen 17.30u en 18.30u bezorgd. Indien je een andere smaak wil kunt u deze zelf bestellen.
 4. Op Kinderstad zelf accepteren we alleen contant geld, naast het feit dat pinnen kostbaar is vinden we het educatieve karakter van echt geld voor de kinderen belangrijk. Zorg ook voor voldoende kleingeld op de winkeldagen.
 5. Voor de kinderen wordt  lunch (broodje, pannenkoek etc.) en 2 maal drinken verzorgd.
 6. Bij het raam van het clubgebouw is koffie, thee, limonade, fris, chips en koek te koop.
 7. In het clubgebouw wordt 2 maal per dag ijs verkocht.

Alle last minute informatie zal worden verzonden via de appgroep Kinderstad 2019. Iedereen die zich voor afgelopen vrijdag heeft aangemeld heeft deze link gehad. De andere zullen deze later nog krijgen per email.

Mensen die zich na 8 augustus hebben aangemeld zullen de deelnemerskaartjes aan het hek kunnen ophalen.